Details van product:

Power Quality en energierekening:

Energie verbruik:

Iedere gebouwbeheerder of fabrieksdirecteur kent zijn elektriciteitsrekening. Maar wie weet hoeveel energie (power) er daadwerkelijk uit de betaalde elektriciteit is gehaald?

Energie verbruik is ook een het bewust omgaan met energie.

Door te monitoren en sturen op de gegevens kunnen grote winsten worden gemaakt in het minder verbruiken van energie.

Die verhouding wordt in de Electro- en energietechniek de ‘power factor’ (PF) genoemd.

 

Energie verbruik:

Maar ook bij de NEN 3140-inspecties van bijvoorbeeld ‘gewone’ kantoorgebouwen blijkt steeds vaker dat bijvoorbeeld de temperatuur van de nul in een deel van de installatie hoger is dan die van de geleiders van de drie fasen. Dat duidt op onbalans in de installaties en een mogelijke aantasting van de ‘power quality’.

 

Al het verbruik heeft dus temaken met hoe, wanneer en waarom we de energie gebruiken. Niet elke gebruiker (toestel) gebruikt niet constant het zelfde vermogen. Deze variaties zijn nooit van lange duur. Het geheel speelt zich af in dele van secondes.

Hierdoor zien we niet dat het licht net varieert terwijl dat wel gebeurt en we nemen het wel waar in ons onderbewustzijn.

Zo is dat ook voor de aangesloten machines en apparaten. Waardoor de levensduur van het toestel verkort wordt.

Het model van de stroom en spanning wijzigt en het stroom verbruik toeneemt.

 

Bron:NEN, Mag1010 en E-veiligheid.nu

Verbruik - en Kwaliteitsmeter :

< Terug naar Productenlijst

Buitensingel 121

9611DD SAPPEMEER

Ons adres:

Telefoon: (0598) 707273

GSM: (06) 45116350

E-mail: info@etab-uil.nl

Home

Diensten

Contact          

Dienstenlijst

Projectlijst

Directie en staf

Verwante koppelingen

Ongelukken door Brand en Elektriciteit

 

Website teller
user,web,facebook,social,social network,account,profile,people,human,snFoto van een ABB Gossen metrawatt power analyser

Power Quality en energierekening:

10-12-2012 Iedere gebouwbeheerder of fabrieksdirecteur kent zijn elektriciteitsrekening. Maar wie weet hoeveel energie (power) er daadwerkelijk uit de betaalde elektriciteit is gehaald? Die verhouding wordt in de Electro- en energietechniek de ‘power factor’ (PF) genoemd.

Deze PF hangt onder meer samen met de ‘Power Quality’ (PQ) van de interne en openbare netspanning. Wordt de PF (cosinus-phi) te laag dan kan het energieverbruik aanmerkelijk stijgen. Bij een zwaar belaste installatie die wordt gebruikt voor de voeding en besturing van mechanische, hydraulische of pneumatische processen treedt dit verschijnsel eerder op. Hier treden ook de meeste problemen op met de elektromagnetische compatibiliteit (EMC), die sterk van invloed is op de PF en de PQ. Daarom het in industriële installaties al langer een bekend fenomeen.

Power Quality bewust:

Maar ook in de utiliteit en de infrastructuur groeit het Power Quality -bewust. Vooral als het gaat om kritische installaties in toepassingen waar deze geen moment mogen uitvallen door gebreken, omdat de gevolgen daarvan niet te overzien zouden zijn. Denk hierbij aan ziekenhuizen, datacenters, bankgebouwen, hotels, tunnels, vliegvelden, stations en op afstand bediende bruggen en sluizen.

NEN 3140 en thermografie:

Maar ook bij de NEN 3140-inspecties van bijvoorbeeld ‘gewone’ kantoorgebouwen blijkt steeds vaker dat bijvoorbeeld de temperatuur van de nul in een deel van de installatie hoger is dan die van de geleiders van de drie fasen. Dat duidt op onbalans in de installaties en een mogelijke aantasting van de ‘power quality’.

Tekstvak: ETAB-Uil uw elektrotechnisch inspectie Teken en Advies Bureau te Sappemeer  9611DD Buitensingel 121 ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 02097028. BTW nummer 053358326

Elektrotechnisch, Inspectie NEN 3140 / NEN 1010, Teken en Advies Bureau Uil

Foto van een Power Quality en energie meter

ETAB-Uil Uw veiligheid is ons doel.

Warmtebeeld, ook wel infrarood foto genoemd, van een auto.
Duidelijk zichtbaar is dat de voorwiellen warmer zijn dan de rest van de auto.ABB schakelaar met automatische uitschakeling bij een ingestelde stroom.Foto van een zwerfkast, dit is een kast met stopkontacten, die bij een lekkende waterkraan staat.
Deze waterkraan lekt zo dat het water over de zwerfkast heen regent.Foto van een voorbeeld plattegrond tekeningen van een woning / kantoor met het ontwerp van een elektrische installatie.